Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ziekenhuis Nickerie slaat vleugels uit naar Wageningen in Suriname

15/08/2013

NIEUW-NICKERIE – Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) slaat haar vleugels uit. Zaterdag onthult minister Michel Blokland van Volksgezondheid in Wageningen het naambord van het project voor de renovatie en uitbreiding van het Petronella Ziekenhuis.

“Het wordt gewoon een afdeling van het LMSZN in Wageningen met permanente artsen, verpleegkundigen en ambulances”, zegt parlementariër Rashied Doekhie (MC/NDP) in gesprek met de Ware Tijd.

Volgens Doekhie zal het gebouw tegen eind 2014 operationeel moeten zijn, zodat mensen van Wageningen kunnen genieten van de zorg in hun eigen omgeving. “Wij hebben tijden gekend waarbij mensen dood zijn gegaan in het dorp, omdat zij aan hun lot werden overgelaten en geen hulp konden krijgen, zegt de volksvertegenwoordiger. “Dat willen wij niet meer hebben.”

De afdeling Wageningen zal ook voordelen met zich meebrengen voor patiënten die toch naar een ander ziekenhuis moeten voor een operatie. “Ze kunnen na de ingreep terug om in hun eigen omgeving te revalideren”, benadrukt Doekhie. Het ziekenhuis zal ook kostenbesparend werken voor de plaatselijke gemeenschap. Er hoeft geen geld meer te worden uitgegeven aan een reis naar een ander ziekenhuis, als behandeling ook mogelijk is Wageningen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top