Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Winst voor Surinaams ministerie van Sociale Zaken door sociaal zekerheidsstelsel

20/07/2013

PARAMARIBO – Het assembleelid Ronny Asabina dat sinds de vorige week deel uitmaakt van de vaste commissie van het ministerie van Sociale Zaken, vraagt zich af wat er zal gebeuren met het extra geld dat het ministerie overhoudt aan het sociaal zekerheidsstelsel. Vanaf 1 juli, de dag waarop de basiszorgverzekering in werking is getreden, kan de Regionale Gezondheidsdienst immers geen gelden meer innen bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Althans niet voor on- en minvermogenden tot zestien jaar en zestigplussers. Asabina wil weten of er een duidelijke afstemming heeft plaatsgevonden. Ook wil hij weten of het geld van deze groep zal worden afgetrokken van de begroting van het ministerie.

Als deze twee categorieën zich naar de huisarts zouden wenden, moet dit geld gedeclareerd worden bij Self Reliance, de maatschappij waarmee de Staat in zee is gegaan om het zorgstelsel van de grond te tillen. Beide groepen zullen uit het systeem geschrapt worden. Als de kaarten vervallen, zullen deze niet meer verlengd worden. De medische kosten ten behoeve van on- en minvermogende zijn op de begroting van dit jaar geraamd op SRD 139 miljoen. Een deel van dit bedrag zal klaarblijkelijk terug moeten vloeien.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top