Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Weer IDB-lening voor versterking Surinaamse financiële sector

25/06/2013

PARAMARIBO – De tweede in een serie van drie leningen voor versterking van de Surinaamse financiële sector is vrijgekomen. Paramaribo krijgt van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) opnieuw een lening van US 100 miljoen dollar om de financiële huishouding te verbeteren, zo meldt de IDB.

Suriname kreeg in december 2011 de eerste van de drie leningen. Het programma richt zich op een makkelijkere toegang tot krediet en financiële diensten bij de overheid en bij particuliere bedrijven.

Een ander doel is het verminderen van de kwetsbaarheid voor macro-economische en micro-economische schokken. Dit kan door de mogelijkheden te verbeteren die de Centrale Bank heeft om toezicht in de sector te houden. Ook de naleving van de regels moet omhoog gebracht worden naar internationaal gebruikelijke standaarden.

De helft van de US 100 miljoen dollar komt van de IDB en de andere helft van het China Co-financing Fund voor Latijns-Amerika (CHC). De looptijd van de lening is twintig jaar met een betalingsvrije periode van vijf en een half jaar.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

 

US$ 100 miljoen voor versterking Menso financiële sector

25/06/2013

PARAMARIBO – Suriname krijgt een lening van 100 miljoen US dollar om zijn financiële huishouding te verbeteren. In dit kader zullen de financiële instituten worden versterkt en de marktefficiëntie worden verbeterd. Zo meldt de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Van deze bank krijgt Suriname een lening van 50 miljoen US dollar en de andere 50 miljoen komt van het China Co-financing Fund voor Latijns-Amerika (CHC). De looptijd is twintig jaar met een betalingsvrije periode van 5? jaar.

Dit is de tweede in een serie van drie leningen voor versterking van de financiële sector die Suriname van de IDB krijgt. De eerste was in december 2011 goedgekeurd. Het programma richt zich op vergemakkelijking van de toegang tot krediet en financiële diensten bij de overheidsbedrijven en particuliere ondernemingen in de sector. Het streeft ook naar vermindering van de kwetsbaarheid voor macro-economische en micro-economische schokken door de mogelijkheden van de Centrale Bank om toezicht in de sector te houden te verbeteren. Ook de naleving van de regels moet naar internationale aanvaarde standaarden.

De IDB zegt verder dat via het programma van beleidsmaatregelen Surinames macro-economisch beleid, wetgeving en regulerend kader, toezicht op de financiële sector en hervormingen bij de overheidsbanken, bevordering van de bancaire en verzekeringssector worden versterkt. Dit programma zal ook de behoefte aan aanvullende instituten om Surinames toegang tot financiering te vergroten tegemoetkomen. Daarnaast wordt ook de institutionele en personele capaciteit van de Centrale Bank verbeterd, zodat er meer efficiëntie en transparantie van bedrijfsprocedures en systemen, inclusief betalingssystemen, databeheer en verspreiding van informatie worden gerealiseerd.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top