Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Weer eigen tandarts voor Albina

12/06/2013

ALBINA – Met de opening van de praktijk ‘Alwina’ van tandarts John Robinson, hoeven de inwoners van Albina niet meer naar Moengo of Paramaribo voor een tandartsbezoek. Sinds het uitbreken van de binnenlandse oorlog begin jaren tachtig, was er geen tandarts meer in Albina.

Robinson zegt een pionier te zijn die veel kansen ziet in Oost Marowijne. ”Het is hier een braakliggend terrein. Ik verwacht niet alleen patiënten van Albina, maar ook vanuit de dorpen langs de Marowijnerivier en vooral uit Frans Guyana.”

Drie jaar geleden had Robinson zijn oog al laten vallen op Albina. “Maar de slechte staat van de Oost-Westverbinding schrok mij toen nog af. Nu kan ik makkelijk vanuit Paramaribo, waar ik al een praktijk heb, snel in Albina komen. Nu nog een goede woonlocatie vinden. Dan kan ik permanent op Albina verblijven.”

In de praktijk kunnen mensen ook terecht voor tandtechniek. Tandtechnieker Ramon Coulor uit Moengo zal ook van de praktijkruimte gebruik maken. Hij repareert en maakt nieuwe protheses en hele kunstgebitten. ”Ik heb al veel klandizie vanuit de Franse kant omdat protheses daar veel duurder zijn”, aldus Coulor.

Bron: De Ware Tijd,  Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top