Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Voortgang renovatie gevangenis St. Maarten

16 SEPTEMBER 2013

Philipsburg – Er is in de maand juli een begin gemaakt met de renovatie van de gevangenis op Sint Maarten, de Point Blanche-gevangenis. Dit heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer.

Die brief betreft de voortgang van de uitvoering van de plannen van aanpak rond de gevangenis. Op 11 juli was Plasterk op Sint Maarten voor overleg met de premier en de minister van Justitie van het land. ,,Tijdens het overleg met Sint Maarten kondigde minister van Justitie Dennis Richardson aan dat de renovatie van de gevangenis Point Blanche binnen enkele dagen zou beginnen. De renovatie is inmiddels op 15 juli jongstleden begonnen.”

De renovatie van deze gevangenis is hoogstnoodzakelijk en de jarenlange vertraging houdt voortgang van het verbeterplan tegen, zo schrijft Plasterk aan de Kamer. ,,De verwachting is dat de renovatie een impuls zal geven aan het voltooien van het plan van aanpak. Over de overige plannen van aanpak van Sint Maarten is de Voortgangscommissie in haar rapportages wisselend positief. Waar bijvoor- beeld de Landsrecherche ‘dicht in de buurt van het afronden’ komt, wordt de situatie bij de politie zorgelijk genoemd”, aldus Plasterk.

De minister-president en de minister van Justitie van Sint Maarten hebben mij verzekerd alles is het werk te stellen om alle plannen van aanpak binnen de huidige termijn af te ronden, zo besluit de minister van Koninkrijksrelaties.

Bron: Antilliaans Dagblad

Share this page:
« Back
Back to Top