Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Versterking voor Surinaams politiekorps

26/09/2013

PARAMARIBO – Het Korps Politie Suriname (KPS) is donderdag uitgebreid met 159 manschappen. 153 rekruten zijn bevorderd tot aspirant-agent van politie, terwijl zes personen nu hulpagent van politie zijn.

Verder zijn er 209 nieuwe Buitengewoon Agenten van Politie (BAVP). Samen met de politierekruten legden zij de eed af in handen van procureur-generaal Subhaas Punwasi. De plechtigheden vonden plaats op de Politie Academie aan de Coesewijnestraat.

Een deel van de rekruten dat donderdag is bevorderd naar de naast hogere rang.

Een deel van de rekruten dat donderdag is bevorderd naar de naast hogere rang.Foto: Stefano Tull 

Bron: de Ware Tijd, Suriname

 

Tekort politieambtenaren volgend jaar opgeheven

27/09/2013

Paramaribo – Binnenkort is het tekort aan politieambtenaren opgeheven. Het is de bedoeling dat eind dit jaar nog een groep van ongeveer 120 man wordt gerekruteerd, “en dan moet het tekort opgeheven zijn”, zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. 2500 politieambtenaren is volgens hem een ideaal aantal om de veiligheid in het land te kunnen handhaven. Na de komende lichting zullen rekruten slechts instromen op basis van de uitstroom.

Gisteren werden 153 rekruten bevorderd tot aspirant-agent van politie, terwijl zes werden aangesteld als hulpagent. Met deze groep zijn er in de afgelopen dertig maanden ruim vijfhonderd agenten in dienst genomen.

Naast deze aanstelling werden gisteren ook 209 in opleiding zijnde rekruut-hulpagenten beëdigd tot buitengewoon agent van politie. Dit zou volgens Tjin Liep Shie de grootste lichting van hulpagenten ooit zijn.

Bond

Bondsvoorzitter Robby Ramjiawan hield zijn nieuwe leden voor dat indien zij vooral eerlijk te werk gaan, zij een mooie carrière tegemoet kunnen zien. Hij attendeerde hen erop dat er met de aanstelling tal van mogelijkheden meekomen. Vooral op het gebied van huurkoop kunnen zij nu bijna grenzeloos hun gang gaan. Hij waarschuwde hen echter voorzichtig hiermee om te gaan. “Geef niet meer uit dan je aan het einde van de maand verdient.” Hij haalde aan dat de korpsleiding adviseert dat politiemannen maximaal de helft van hun bezoldiging belasten met aflossingen. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie ondersteunt Ramjiawan in zijn betoog. Hij ging verder door een beroep op de aspiranten te doen om niet ‘verslaafd’ te raken aan overwerk.

Criminaliteit

Het korps werkt volgens Tjin Liep Shie hard aan de criminaliteit. Hij kon het niet nalaten om tijdens de bevorderingsceremonie in te gaan op uitspraken van oud-Justitieminister en politicus Chandrikapersad Santokhi. De politicus vermoedt dat onlangs gepresenteerde criminaliteitscijfers, waaruit een daling af te leiden is, worden gemanipuleerd. Tjin Liep Shie noemt de uitspraken een verhaaltje. “Laat ze met bewijzen komen”, daagde hij uit.

Volgens hem sturen politieke tegenstanders van de huidige regering onjuiste informatie de wereld in, wat hem enorm irriteert. Echter, Belfort verzocht hem om zich geen zorgen te maken over dergelijke uitspraken.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top