Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Verse groente en fruit bijna de helft duurder op Bonaire

MAANDAG, 05 AUGUSTUS 2013

KRALENDIJK — Verse groente en fruit zijn gemiddeld bijna de helft duurder op Bonaire, vergeleken met Curaçao. Dat blijkt uit een beperkt onderzoek van de Consumentenbond Bonaire, Unkobon. Ondanks dat het een beperkt onderzoek betreft, spreekt de consumentenorganisatie van een verontrustende indicatie van extreem hoge prijzen op Bonaire, die een gezond voedingspatroon in de weg staan.

In de laatste week van de afgelopen maand mei heeft de Fundashon pa Konsumidó uit Curaçao prijswaarnemingen gedaan voor een groot aantal levensmiddelen op dat eiland. Rond diezelfde periode heeft Unkobon bij dertien supermarkten op Bonaire prijswaarnemingen gedaan voor de onlangs verschenen aanvulling op de ABB-monitor. Unkobon heeft voor het vergelijkend onderzoek de waarnemingsresultaten uit Curaçao gebruikt.

Het onderzoek op Curaçao betreft een groot aantal producten in verschillende verpakkingsvarianten; het onderzoek van Unkobon op Bonaire betreft een steekproef met een kleiner aantal producten. Unkobon heeft voor dit onderzoek alle prijzen die zij tot haar beschikking had, vergeleken met producten die qua verpakking of gewicht goed vergelijkbaar zijn met de Curaçaose situatie. Op deze wijze zijn de prijzen van 35 producten met elkaar vergeleken.

Vervolgens zijn de laagste prijzen op Curaçao vergeleken met de laagste prijzen op Bonaire. Uit het onderzoek bleek dat bijna twee derde van de vergeleken producten op Bonaire meer dan 30 procent duurder is dan op Curaçao. 40 procent van de vergeleken producten is zelfs anderhalf keer duurder dan op Curaçao.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top