Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Veel aandacht voor jongeren bij ICT Roadshow op Curacao

DINSDAG, 10 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — Bij de conferentie ‘Harnessing the Power of Innovation, the engine for ICT-enabled development’, die gisteren in het WTC van start is gegaan, is veel aandacht voor de rol van de Curaçaose jeugd bij de ontwikkeling van ICT op het eiland.

Bureau Telecommunicatie en Post (BTP) organiseert de conferentie in samenwerking met Caribbean Telecommunications Union (CTU), in het kader van de Caribbean ICT Roadshow (www.ctu.int). Minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning die de conferentie opende, secretaris-generaal van CTU Bernadette Lewis en BTP-directeur Joao de Canha benadrukten allen dat jongeren meer inhoud voor internet zouden moeten produceren. “Net zoals dat in andere landen wereldwijd het geval is, zouden onze jongeren ‘apps’ moeten kunnen maken en verkopen op de internationale markt. Ze zouden ook een opleiding moeten kunnen volgen om expert te worden op het gebied van ‘cyber security’, gezien de grote uitdagingen op dit gebied waarmee organisaties en personen geconfronteerd zullen worden in de toekomst. Ook is het belangrijk om ICT de plaats te geven die deze verdient in het schoolcurriculum, vanaf de basisschool tot en met het voortgezet onderwijs”, aldus een van de sprekers. Bij de opening waren zo’n 150 deelnemers uit verschillende private en publieke sectoren als telecommunicatie, onderwijs en gezondheidszorg. De conferentie vindt nog vandaag en morgen plaats. Het programma bestaat uit verschillende subthema’s zoals: E-Commerce, E-Health, E-Government, E-Education, Cyber Security en Social Media. Er zijn sessies speciaal voor jongeren. Morgenochtend wordt het onderwerp ‘ICT and Women & Girls’ behandeld. Geïnteresseerden kunnen nog deelnemen. Op www.btnpevents.org is alle informatie te vinden over het evenement. Deelname kost 10 dollar (18 gulden) per dag. Inschrijven en betalen kan bij de entree van de conferentie.

 Bron: Amigoe, Curacao
Share this page:
« Back
Back to Top