Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Twee nieuwe zorgaanbieders Algemene Zorg Verzekering Aruba

DONDERDAG, 11 JULI 2013

ORANJESTAD — AZV heeft twee contracten getekend met leveranciers van diabeticimateriaal en incontinentiemateriaal. Botica di Servicio en Visser Trading zijn de nieuwe zorgaanbieders.

Onlangs werd de aanbestedingsprocedure voor nieuwe leveranciers van medisch materiaal afgerond en maakte Amigoe bekend dat Botica di Servicio en Visser Trading deze contracten zouden binnenslepen. In het maken van een keuze werd gekeken naar het aantal distributiepunten, de kennis van de Arubaanse gezondheidszorg, kwaliteit en kennis van materialen, kennis en ervaring met de aandoening en de service tegenover prijs. AZV garandeert dat met het tekenen van deze twee nieuwe contracten zij kwaliteitmateriaal kunnen leveren tegenover een goede prijs.

Het ondertekenen van het contract tussen AZV en Botica di Servicio voor het leveren van diabeticimateriaal.

Toename

Amigoe schreef onlangs over een onderzoek onder suikerziektepatiënten waaruit bleek dat er weinig kennis bestaat over het ziektebeeld van diabetici. Bovendien neemt deze groep steeds meer toe. Het aantal geregistreerde diabetici is 1466, maar de feitelijke groep is veel groter, aldus AZV-woordvoerder Solange Tchong. Ook het aantal mensen dat kampt met incontinentieproblemen blijft stijgen, waardoor ook de vraag naar incontinentiemateriaal toeneemt. Suikerziekte-patiënten en mensen met overgewicht hebben ook een verhoogde kans op incontinentie.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top