Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Twaalf politieagenten van eigen kweek treden aan op St. Maarten

24 juli 2013

PHILIPSBURG – Twaalf aspirant-politieagenten werden vandaag beëdigd door de dienstdoende minister van Justitie Martin Hassink.

De klas van 2011 treedt aan voor actieve dienstDe klas van 2011 is nu klaar met de opleiding. Het zijn de eerste agenten die gevormd zijn om te dienen in het korps van St. Maarten en die geheel zijn opgeleid op het eiland sedert het een zelfstandig land werd op 10 oktober 2010.

Er ontstond toen een groot tekort aan politie personeel omdat vele dienders naar Curaçao vertrokken waar ze oorspronkelijk ook vandaan kwamen. De korpscommandant liet zich na de verzelfstandiging van St. Maarten ontvallen dat de politie functioneerde “op crepeersterkte”.

De klas van 2011 treedt aan voor actieve dienst

De klas van 2011 treedt aan voor actieve dienst

Er werden toen plannen gemaakt en opleidingen in gang gezet die op termijn het grote tekort aan agenten moet aanvullen. Voor het aankomende schooljaar hebben zich vijftig nieuwe politierecruten aangemeld.

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top