Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Transparency International presenteert integriteitsrapport op Curacao

24 JUNI 2013

Willemstad  – Transparency International (TI), de wereldwijde organisatie tegen corruptie, presenteert morgen het verslag van het Nationale Integriteit Systeem van Curaçao. Op grond van uitgebreid onderzoek en interviews met sleutelfiguren in het voorbije jaar, zal het verslag de bevindingen bevatten van risico’s voor corruptie op Curaçao en concrete aanbevelingen over hoe de in tegriteit en behoorlijk bestuur op te vijzelen.

Het relaas staat stil bij de belangrijkste pilaren van de gemeenschap, zoals de publieke sector, het bedrijfsleven, politieke partijen en andere instellingen. Tijdens de presentatie van het rapport zullen Alejandro Salas, regionaal directeur van TI voor het Amerikaanse continent; Deryck Murray, voorzitter van het Trinidad and Tobago Transparency Institute en Nelly Schotborg, hoofd Onder zoek van het Curaçao National Integrity System het woord voeren.

Voorts wordt het algemeen publiek van Curaçao uitgenodigd voor een openbaar evenement waar de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd. Voor de burgers is het essentieel om op de hoogte te zijn van de zwakke en sterke punten en al wat corruptiegevoelig is in het overheidsapparaat waar zij hun gekozen politici verantwoordelijk voor kunnen hou den. Dit evenement vindt even eens morgen plaats, van 19.30 tot 21.30 uur in het Flamboyant Convention Center in het Sun Scape Resort.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top