Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Totale Korps Politie Suriname volgt training kwaliteitsverbetering

19/09/2013

Paramaribo – Verkeersagenten zijn niet de enigen die getraind worden om hun kwaliteiten te verbeteren. Het gehele politiekorps volgt al geruime tijd opleidingen hiertoe. Volgens politiewoordvoerder Dropathie Ramkhelawan zijn er dit jaar al verschillende interne trainingen verzorgd.

“Signalen uit het veld en eigen observaties zijn hiervoor doorslaggevend. Het recht is niet statisch, maar dynamisch. Wij moeten ook mee veranderen om de ontwikkelingen bij te benen”, legt ze uit.

Eén van de laatste opleidingen was in verband met het Forensisch Onderzoek (FO). Voorheen werd slechts de politiepost te Nieuwe Haven ingezet voor het technisch onderzoek. Bij de laatste training werden ook manschappen van andere ressorten opgeleid in het forensisch werk. Dit zorgt voor eventuele decentralisatie van de werkzaamheden. “De criminaliteitsbestrijding gaat beter nu”, liet Ramkhelawan weten.

Met het Openbaar Ministerie treedt het korps regelmatig in conclaaf. Dit gebeurt maandelijks, hoewel in bijzondere gevallen bijeenkomsten wel vaker plaatsvinden. “Zij zijn belast met de vervolging van criminelen en zien het als bijvoorbeeld dossiers niet in orde zijn. De openbare aanklagers kunnen dus meteen aangeven als iets niet goed gaat. Ook kan de samenleving bij ze terecht voor klachten.”

Maandag startten bijkans 24 verkeersagenten aan een training van de afdeling Verkeer Landelijk Onderzoeksteam (Vlot). Het doel is om hen de bekwaamheid bij te brengen zaken professioneel te onderzoeken. Een goede hulpverlening aan de samenleving en imago verbetering wordt uiteindelijk nagestreefd. De cursisten zullen twee weken onderricht worden. Het traject bestaat uit een theoretisch en praktisch deel. De mannen en vrouwen leren in het veld onder meer de juiste meting en schatting te maken. Maar het Vlot wordt niet bij alle aanrijdingen ingezet.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top