Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Symposium over baarmoederhalskanker op Curaçao

WOENSDAG, 12 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Vooruitlopende op de spoedige start van een bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker (HPV) organiseert de Fundashon Prevenshon op donderdag 20 juni een minisymposium waarvoor behalve medici ook andere ingewijden, als verpleegkundigen, laboranten en beleidsmakers uitgenodigd worden.

Het doel van Fundashon Prevenshon is om het aantal sterfgevallen als gevolg van kanker en andere aandoeningen omlaag te krijgen. De werkzaamheden in dit kader concentreren zich in een centrum aan de Klipstraat in Otrobanda. Het is alweer drie jaar geleden dat een bevolkingsonderzoek naar borstkanker is gestart, een proces dat blijft doorlopen. Daar komt later dit jaar een nieuw initiatief bij, te weten een enigszins vergelijkbaar onderzoek onder Curaçaose vrouwen naar baarmoederhalskanker dat veroorzaakt wordt door het HPV-virus.

Vermaarde gastsprekers

Voor dit minisymposium zijn enkele gerenommeerde buitenlandse sprekers uitgenodigd, te weten Dr. Samir Khleif van het kankerinstituut van de Georgia Health Science University, managing director Irma Purish van Global Services Johns Hopkins Medicine International, Dr. Wim Quint van DDL Diagnostics Laboratory en de gynaecoloog en oncoloog Dr. Igor Gomes Bravio. De verwelkoming is in handen van FP-voorzitter prof dr. Bob Pinedo, terwijl minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur is gevraagd om een openingstoespraak te houden.

Bron: Amigoe Curaçao

Share this page:
« Back
Back to Top