Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

‘Swipen’ bij vergunningenloket op Curacao

ZATERDAG, 17 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — Klanten die moeten afrekenen voor tewerkstellingsvergunningen kunnen nu met hun bankpas afrekenen bij het vergunningenloket. Dit laat het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) weten in een persbericht. De mogelijkheid maakt deel uit van de uitbreiding van de dienstverlening voor klanten, die het ministerie voor ogen heeft.

Bij het vergunningenloket moet worden afgerekend bij ontvangst van de tewerkstellingsvergunning. Dit kan op twee manieren, namelijk het zogenoemde swipen met een bankpas of storten. Alle bankpassen worden geaccepteerd, behalve die van Kompa Leon van de MCB Bank. Bij het vergunningenloket kan niet met contant geld of met een cheque worden afgerekend.

De tweede manier om te betalen voor een tewerkstellingsvergunning is door het vereiste bedrag te storten op rekening 1100060 van de Dienst Arbeidszorg van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw), met vermelding van de naam van de aanvrager en de persoon waarvoor de tewerkstellingsvergunning wordt aangevraagd. Voordat het geld bij de bank wordt gestort moet de klant zich wel melden bij het vergunningenloket op Saliña127, om een verzoek in te dienen. Als alle documenten in orde zijn krijgt de klant een inningsopdracht, waarmee betaald kan worden. Zonder deze inningsopdracht is het niet mogelijk om bij de Girobank af te rekenen. Zodra de klant het betaalbewijs van de Girobank bij het vergunningenloket heeft ingeleverd, worden alle relevante documenten naar het ministerie van Soaw gestuurd voor verdere afhandeling van de tewerkstellingsvergunning. Als dit proces is afgerond wordt de klant opgeroepen om bij het vergunningenloket de vergunning op te halen.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top