Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname opent de weg voor Europese oogheelkunde in het Caribisch Gebied

12/07/2013

PARAMARIBO – Via Suriname hebben landen in het Caribisch Gebied nu ook contact met diverse landen in Europa om de oogheelkunde te verbeteren in deze regio. Dit compliment gaf de president van de Oogheelkundige Samenleving van de West-Indische landen (OSWI), Lizette Mowatt, tijdens de opening van de oogconferentie in de Ballroom van hotel Torarica. Het is de 24ste keer dat deze vergadering gehouden wordt en de eerste keer in Suriname.

President van de OSWI, Lizette Mowatt, ziet Suriname als poort van internationale oogheelkunde in het Caribische gebied.

President van de OSWI, Lizette Mowatt, ziet Suriname als poort van internationale oogheelkunde in het Caribische gebied.

Voorzitter van de organisatie in Suriname Jerrel Pawiroredjo merkt trots op dat Suriname veel te bieden heeft en altijd de verschillende ontwikkelingen blijft volgen op het gebied van oogheelkunde. “Als we dat niet doen, gaat onze kwaliteit achteruit.” De oogheelkunde maakt volgens de specialist stormachtige ontwikkelingen mee die van Suriname eisen deze bij te benen om de beste zorg te blijven bieden. Om dit te kunnen doen, moet een klein land als Suriname volgens de voorzitter met andere, grotere landen samenwerken.

Tijdens de conferentie wordt er informatie uitgewisseld over de ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde. Daarnaast kunnen de ongeveer honderd gasten uit landen zoals Canada, Libanon, Guyana en Dominica ook netwerken. Oogheelkundige technici kunnen meedoen aan een simulatorexamen, zodat ze gecertificeerd worden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top