Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname neemt officieel Unasur-leiding over van Peru

02/10/2013

PARAMARIBO – Suriname is vanaf dinsdag officieel voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur). De officiële overdrachtsceremonie vond plaats in de ballroom van Royal Torarica. De overdracht had al op 15 september moeten plaatsvinden, maar op verzoek van Peru is dat met zo’n twee weken uitgesteld omdat er nog documenten vertaald moesten worden.

Aan de overdracht ging een bijeenkomst van vertegenwoordigers van Unasur vooraf. Het secretariaat deed daarbij onder andere verslag van wat is verricht sinds de oprichting van de organisatie. Gedurende een jaar leidt Suriname de Zuid-Amerikaanse raden voor Verkiezingsaangelegenheden, Sociale Ontwikkeling, Onderwijs, Cultuur, Wetenschap, Technologie en Innovatie alsook de raad voor Volksgezondheid. De Raad voor Defensie wordt geleid door Suriname en Columbia.

Ambassadeur Ike Antonius, voorzitter van de Unasur  Raad van Afgevaardigden en Algemeen Coördinator Unasur-Suriname, heeft de protocollen van overdracht namens Suriname  getekend. Suriname is klaar om met “veel enthousiasme” het werk binnen Unasur, maar nu als voorzitter, voort te zetten, zei Antonius aan journalisten. Het is niet alleen een voor het land om de organisatie te leiden, maar ook een grote verantwoordelijkheid om het integratieproces in de regio te helpen sturen, meent de diplomaat.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top