Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname krijgt fiscale opsporingsdienst

10/06/2013

PARAMARIBO – In 2014 krijgt Suriname een fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst. Deze afdeling van de Belastingdienst krijgt ruimere bevoegdheden dan de reguliere controleafdelingen. Dat zegt directeur der Belastingen, Tony van Dijk. Vrijdag heeft de top bij de belastingen deze zaak nog besproken met minister Adelien Wijnerman van Financiën.

Van Dijk deelt verder mee, dat reeds buitenlandse ondersteuning is toegezegd om medewerkers te trainen. Het instellen van een fiscale opsporingsdienst wordt al jarenlang gesuggereerd, maar de “opzet daarvan werd onvoldoende begrepen”, aldus Van Dijk. “We weten dat het nodig is”, voegt hij er aan toe.

De nieuwe eenheid zal een bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van belastingfraude. Geen enkele dienst kan volgens Van Dijk belastingfraude of fraude in het algemeen volledig uitbannen. Wel wordt alles op alles gezet om het zoveel mogelijk in te dammen. Om onder andere het tekort aan personeel bij de douane weg te werken, wordt later dit jaar een lichting van 60 rekruten aangetrokken.

De afgelopen jaren is volgens de directeur bij mondjesmaat personeel bij de douane aangetrokken, waardoor niet alleen vergrijzing plaatsvindt, maar zich ook personeelstekorten voordoen op een aantal cruciale afdelingen.

Bron: De Ware Tijd,  Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top