Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname haalt politieband met Guyana aan

13/09/2013

Paramaribo – Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en zijn Guyanese evenknie Leroy Brummel, zijn bezig de banden aan te halen. Een oriëntatiebezoek dat Brummel onlangs heeft afgerond, moet hiervoor bouwstenen aandragen. “Het past binnen het beleid van de nationale veiligheid”, omschrijft politiewoordvoerder Drohpatie Ramkhalawan de ontmoeting. Onder meer illegale immigratie, drugsmisdrijven, personenvervoer via de Back Track en ook transnationale criminaliteit zijn besproken. Het algemene uitgangspunt is om wegen te vinden zodat de beide korpsen zeker op deze gebieden kunnen samenwerken. Ramkhelawan geeft aan dat er nog meer overleg moet komen om de doelen te realiseren.

Geweld

Terwijl Brummel in Suriname was en ook daarvoor, wordt in Guyanese media steeds vaker melding gemaakt van toenemend geweld in de omgeving van de grens met Suriname. Dinsdag werd een rijstboer doodgeschoten door drie mannen die ondertussen zijn aangehouden. Op dezelfde dag werd ook nog een 27- jarige zakenman doodgeschoten en zijn in verband daarmee vier personen opgepakt. Kort geleden was er ook een vuurgevecht tussen de politie en bandieten die een taxibedrijf overvielen. Ramkhelawan zegt dat de Surinaamse politie op de hoogte is van wat er in het buurland gebeurt. “We zijn voorbereid op alles.”Er is geen extra mankracht naar Nickerie gedirigeerd, maar de zaak wordt wel nauwlettend gevolgd.

Gevlucht

Ondanks de Surinaamse politie de zaak in de gaten houdt, blijkt de van moord verdachte Randy Jagdeo toch tussen de mazen te zijn geglipt. Tijdens een persconferentie in Guyana gisteren, bevestigde Brummel dat Jagdeo in Suriname is gesignaleerd. “We hebben hierover contact gehad met onze Surinaamse collega’s. Wij hebben ze foto’s opgestuurd en verwachten dat hij op korte termijn wordt aangehouden.” Brummel staat onder zware druk in deze kwestie, waarbij Jagdeo zestien keer schoot op een andere man in Demerara. De politie zou pas nadat er een nachtwake voor het lokale politiestation was gehouden, een arrestatiebevel hebben uitgevaardigd. Brummel ontkende echter dat de politie bewust de zaak heeft vertraagd. De Guyanese politiechef uitte ook zijn zorgen over het toenemend aantal landgenoten dat in Suriname in de cel belandt.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top