Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname en Guyana voeren topoverleg gezondheidszorg

13/07/2013

PARAMARIBO – In Georgetown, Guyana, hebben functionarissen van Volksgezondheid van Suriname en Guyana vrijdag en zaterdag overleg gevoerd om de samenwerking te verstevigen. Het is de eerste keer dat de twee buurlanden op topniveau dit overleg voeren. Minister Michel Blokland van Volksgezondheid leidde de Surinaamse delegatie. Speciaal voor deze bilaterale samenwerking is een ‘Bi-Nationale Commissie voor Samenwerking inzake Gezondheidszorg’ ingesteld.

Bij aanvang van de tweedaagse meeting in het Guyana International Conference Centre zei Blokland dat gezondheidszorg voor migranten in Suriname “van wie een groot aantal een belangrijke bijdrage leveren aan onze economie” een grote uitdaging is voor de regering. Volgens de bewindsman hebben de twee landen ongeveer dezelfde problemen op dit stuk. Als voorbeeld noemde hij de kleinschalige goudwinning in het binnenland van Suriname en Guyana, waar veel buitenlanders actief zijn.

Vroeger lag het accent op het onder controle houden van infectieziekten die over de gezamenlijke grens overgebracht kunnen worden,  maar nu is er ook aandacht voor het uitwisselen van ervaringen bij de aanpak van andere vraagstukken in de gezondheidszorg.

Guyana’s minister van Volksgezondheid, Bheri Ramsaran, voerde aan dat er de afgelopen jaren weinig contact op regeringsniveau is geweest. Daar komt nu verandering in. Hij beloofde dat zijn ministerie er aan zal werken om de samenwerking met Suriname te verdiepen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top