Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Suriname deponeert aanvullend democratieprotocol Unasur

06/08/2013

PARAMARIBO – Suriname heeft de ratificatie van het aanvullend protocol ter bescherming van de democratie in Unasur-landen administratief afgerond. Op 2 augustus deponeerde ambassadeur Ike Antonius namens de regering het ratificatie-instrument behorende bij het Additionele Protocol van het Unasur-verdrag bij de Ecuadoriaanse regering.

Dit geschiedde ten overstaan van de Ecuadoriaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Patiño, tijdens een speciale ceremonie in de hoofdstad Quito. Ook Surinames permanente vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, Henry MacDonald, was daarbij aanwezig. De aanvullende bepaling in het Unasur-verdrag werd op 18 juli goedgekeurd door De Nationale Assemblee en op 30 juli bekrachtigd door de president. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Antonius onderstreepte dat Suriname het proces van bekrachtiging en deponeren heeft afgerond in de overtuiging dat hiermee bijgedragen wordt aan de versterking van de democratie en de bescherming van democratische instituten en legitiem gekozen regeringen in de regio. Naast Suriname hebben Argentinië, Chili, Guyana, Ecuador, Peru en Venezuela het ratificatie-instrument reeds gedeponeerd, terwijl Columbia en Uruguay deze aanvullende bepaling reeds hebben goedgekeurd.

Het instrument zal in werking treden nadat tenminste negen landen hebben voldaan aan de procedure. Deze aanvullende clausule in het Unasur-verdrag bepaalt dat de Unasur-staatshoofden of ministers van Buitenlandse Zaken in een buitengewone vergadering maatregelen kunnen treffen om de geschonden democratische orde in een lidland te herstellen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top