Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse regering overweegt goedkope dollars voor basisgoederen

03/08/2013

PARAMARIBO – Om de stijgende prijzen van basisgoederen in toom te houden overweegt de regering goedkope US dollars beschikbaar te stellen voor importeurs van deze producten. Het gaat om 45 items die nu invoerrechtenvrij worden ingevoerd, waarop de detailhandel maximaal 10 procent winst mag door- berekenen.

Donderdag was er een ontmoeting tussen vicepresident Robert Ameerali, de Consumentenkring, de Vereniging van Winkeliers (VvW) en importeurs. Ameerali vroeg de importeurs te inventariseren hoeveel Amerikaanse dollars ze gezamenlijk per maand nodig hebben om de 45 basisgoederen binnen te halen.  Het voorstel kwam nadat de importeurs tijdens het onderhoud hadden aangegeven, dat ze door de stijgende wisselkoers voor de dollar en de prijsontwikkelingen in het buitenland genoodzaakt zijn hun prijzen aan te passen.

De regering wil echter prijsverhogingen voor de basisproducten voorkomen. Door Amerikaanse dollars via de Centrale Bank van Suriname beschikbaar te stellen voor de basisgoederen, kan ook de negatieve koersontwikkeling beïnvloed worden. De VvW juicht het voornemen van de regering toe, zegt Raymond Hasnoe, secretaris van de VvW. Ook de importeurs hebben positief gereageerd op het voorstel van de vicepresident. Momenteel moet op de vrije markt rond de SRD 3,40 en SRD 3,42 betaald worden voor een Amerikaanse dollar.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top