Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse parlementariër wil duidelijkheid over medische blunder Nickerie

04/07/2013

PARAMARIBO – Sheilendra Girjasing wil duidelijkheid van minister Michel Blokland van Volksgezondheid over een medische blunder die begaan is in het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie en onlangs bekend werd. Een vrouw is daar tussen 17 januari en 24 juni dit jaar acht keer geopereerd. Bij de voorlaatste operatie werd ontdekt dat bij de eerste ingreep een gaaskompres van dertig bij dertig centimeter in haar buikholte was achtergelaten. In een brief met 21 vragen vraagt Girjasing opheldering van de minister hoe de vork in de steel zit. Zo wil hij weten of de bewindsman ervan op de hoogte is dat de familie van de patiënt deze kwestie schriftelijk onder de aandacht van de Geneeskundige Commissie van Volksgezondheid heeft gebracht, met het verzoek een diepgaand onderzoek in te stellen.

Ook wil het DNA-lid weten of het klopt dat de familie van de patiënt de directie van het ziekenhuis regelmatig heeft geïnformeerd over “de slecht uitgevoerde medische ingrepen” door volgens hen “onbekwame artsen” en of er maatregelen tegen hen zijn getroffen. Verder wil hij weten of de artsen bevoegd zijn te opereren en of ze zijn ingeschreven in het Specialistenregister van Suriname.

De politicus vraagt ook of minister Blokland vindt dat er in dit geval sprake is van “grove nalatigheid, ondeskundige aanpak en mishandeling casu quo marteling van de patiënt en welke maatregelen zijn getroffen om herhaling” in het hospitaal te voorkomen. Girjasing is van mening dat door de blunder het vertrouwen in het Streekziekenhuis ernstig geschaad is en er grote onrust en onzekerheid heerst in de gemeenschap. Het assembleelid wil ook snel antwoord van de bewindsman in hoeverre een diepgaand onderzoek is ingesteld, wat het resultaat daarvan is geweest en of er maatregelen getroffen zijn tegen de verantwoordelijken.-.

Bron: de Ware Tijd

Share this page:
« Back
Back to Top