Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse minister van Financiën ontslagen

09/10/2013

PARAMARIBO – Adelien Wijnerman, minister van Financiën, is in het kader van de in de jaarrede aangekondigde “Reconstructie van het Financieel Beheer” bedankt voor haar diensten. Dit meldt het Kabinet van de President in een woensdag uitgegeven persbericht.

Expliciet wordt aangegeven dat Wijnerman gevraagd is haar portefeuille ter beschikking te stellen vanwege het trage verloop van betalingsverplichtingen van de staat aan derden, de administratieve onoverzichtelijkheid en het ontbreken van transparantie van de Financiële administratie en het ontbreken van effectieve communicatie met belanghebbenden, zoals dienstverleners.

Op zeer korte termijn zal er een commissie ingesteld worden om een overzicht te krijgen van de financiële stand van zaken, de zogeheten “Commissie vaststelling Stand van Zaken Staatsfinanciën”.

Reeds geruime tijd begaf Wijnerman zich op glad ijs. Bouterse heeft tijdens zijn jaarrede op 30 september lange tijd de minister op de vingers getikt over het chaotische financiële beheer. Het was voor insiders een kwestie van tijd voor Wijnerman werd bedankt.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top