Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse minister Blokland: ‘Partijen Diakonessenhuis moeten problemen zelf oplossen’

19/06/2013

PARAMARIBO – Minister Michel Blokland van Volksgezondheid gelooft niet dat de verdeling van de inkomsten, zoals de directie van het Diakonessenhuis aangeeft, de oorzaak is van het dispuut tussen de specialisten en de directie. In zijn optiek is het een vertrouwenskwestie waarbij medici het niet meer zien zitten met de huidige directeur.

De bewindsman verklaarde gisteren tegenover journalisten dat een oplossing voor de bijkans vijf maanden durende actie niet voor de hand ligt. “Er zijn zoveel pogingen geweest om hen op andere gedachten te brengen. Een paar keren leek een doorbraak dichtbij, maar al gauw raakte men de weg weer kwijt”, zegt Blokland.

Vanuit het ministerie zijn er volgens hem enkelevoorstellen gedaan. Het wachten is op feedback van de partijen. De ziekenhuisleiding zal zelf naar oplossingen moeten zoeken voor de geschillen binnen de instelling. “Betrokkenen moeten nu weten dat zij met z’n allen debet zijn aan de problemen en dus ook verantwoordelijk zijn voor oplossingen. In de afgelopen jaren hebben voldoende mensen moeite en tijd erin gestopt om tot oplossingen te komen”, weet de bewindsman.

Hij benadrukt dat de Staat niet zomaar mag ingrijpen bij een particuliere instelling. Er is wel een limiet. Vooralsnog worden patiënten die door de actie van medici van het Diakonessenhuis worden geweigerd, opgevangen door andere ziekenhuizen. “Als deze de zieken niet meer aankunnen, zullen zij aan de bel trekken. Wij houden de vinger aan de pols om ervoor te zorgen dat er geen rare dingen gebeuren”, stelt minister Blokland.-

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top