Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse minister Belfort wil beter resocialisatiebeleid gedetineerden

02/10/2013

NIEUW NICKERIE – Minister Edward Belfort van Justitie en Politie wil een beter resocialisatiebeleid neerzetten voor gedetineerden in de verschillende strafinrichtingen. De bewindsman wil de gedetineerden trainen in diverse vakken, zodat ze productief kunnen worden ingezet.

“De bouw van de muloschool in de Westelijke Polders van het district Nickerie is een schoon voorbeeld van wat wij willen hebben”, zei de bewindsman tijdens de opening van de school in Nickerie dinsdag. De school is in zes maanden gebouwd met behulp van gedetineerden uit strafinrichting Hazard.

Vanaf zijn aantreden probeert de minister de mensen in detentie steeds aan het werk te zetten. Belfort begon bij zichzelf door één van de gedetineerden na zijn ontslag thuis bij hem te laten werken. “Die man is goed bezig en verzet heel veel werk”, vertelt de minister. Hij is van mening dat wanneer iemand zich vergaloppeerd heeft, hij of zij opnieuw de gelegenheid moet krijgen terug in de maatschappij te komen. “En wanneer wij die persoon geen werk geven, bestaat de kans dat hij weer last zal bezorgen aan de gemeenschap met als gevolg dat hij terugkomt in detentie en dat willen wij niet”, legt de bewindsman uit.

Bron; De Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top