Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaamse coalitiepartner Brunswijk: bureaucratie oorzaak trage uitvoering beleid

18/06/2013

PARAMARIBO – Dat een aantal beleidsmaatregelen van de diverse ministeries nog steeds niet is uitgevoerd of traag van de grond komt, schrijft coalitiepartner Ronnie Brunswijk (A Combinatie) toe aan bureaucratische rompslomp en verouderde comptabiliteitswetten.

Na afloop van de coalitietop die bij president Desi Bouterse thuis was gehouden, uitte Brunswijk zijn misnoegen over deze bureaucratie tegen journalisten.

Het ligt niet aan de bewindslieden dat hun beleid niet goed uit de verf komt, verdedigt Brunswijk kabinetsleden die onder vuur zouden liggen. Uit eigen onderzoek bij de bewindslieden van A Combinatie waarom zaken niet vlotten constateert Brunswijk dat verschillende departementen hun deel van het administratief werk op tijd af hebben. De autorisatie om geld vrij te maken om de uitvoering te financieren laat lang op zich wachten. De AC-leider zegt dat de ministers op tijd hun raadsvoorstellen af hebben en indienen bij de ministerraad. De Raad van Ministers zorgt dan doorgaans voor een vlotte goedkeuring.

De politicus beklaagt zich erover dat terwijl het parlement de begrotingen goedkeurt en deze tot wet verheft, de uitvoering stagneert doordat er geen geld beschikbaar komt om de zaken uit te voeren. “Ik zeg je, de comptabele regels binnen het overheidsapparaat zijn zodanig verouderd dat ze daardoor stagnerend werken voor de uitvoering”, zegt een geïrriteerde Brunswijk.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top