Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Surinaams Streekziekenhuis vraagt India hulp bij automatisering

18/06/2013

NIEUW-NICKERIE – Het Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) wil de administratie volledig automatiseren. Algemeen directeur Antoine Elias heeft dinsdag de hulp ingeroepen van de Indiase ambassadeur, Murugean Subashini. Ook heeft Elias de diplomate gevraagd hoe haar land kan bijdragen om het tekort aan verpleegsters op te heffen.

De ambassadeur kreeg een rondleiding in het ziekenhuis en was onder de indruk van de activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg in Nickerie. Ze deed een beroep op de directie om de wensen schriftelijk te richten aan de Indiase Ambassade in Paramaribo. De ambassadeur kwam met het voorstel om liever een verpleegkundig docent beschikbaar te stellen, die het verpleegkundig personeel van het LMSZN kan bijscholen.

Elias zegt komende week een officieel schrijven te zullen richten aan de diplomatieke vertegenwoordiging van India. Ambassadeur Subashini is maandag aangekomen en vertrekt dinsdag weer richting Paramaribo. Ze bezoekt tijdens haar verblijf in het district ook verschillende bedrijven en het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron).

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top