Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Studie Geneeskunde op Curaçao alternatief voor Suriname

09/08/2013

PARAMARIBO – Voor studenten die in Suriname buiten de boot vallen voor de studie Geneeskunde is er vanaf volgend jaar een alternatief om op Curaçao een medische studie te volgen. Dat maakt de Avalon University woensdag bekend op een persbijeenkomst.

Volgens advocaat Humphrey Schurman, die Avalon in Suriname vertegenwoordigt, kiezen studenten die uitgeloot worden nu vaak voor een studie in Cuba of Nederland. Daar geldt echter ook een numerus fixus en is er dus ook geen zekerheid voor de student.

Niet de hele studie wordt op Curaçao gedaan, alleen het eerste deel. Voor een vervolgstudie kunnen de studenten naar de Verenigde Staten waar ze ook stage kunnen lopen in geaccrediteerde ziekenhuizen. De studie duurt ongeveer 5,5 jaar en het inschrijfgeld bedraagt in totaal honderdduizend US Dollar. Dit kan in termijnen betaald worden.

Volgende week, als in Suriname weer een selectie voor de studie Geneeskunde zal plaatsvinden, zal een vertegenwoordiger van Avalon aanwezig zijn om studenten die buiten de selectie vallen, deze opleiding voor te stellen. ”Dan doen ze toch nog de studie van hun hart”’, zegt Roy Heerenveen, klinisch directeur van de universiteit op Curaçao.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top