Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Standard and Poor’s: Curaçaose vooruitzichten beter

MAANDAG, 17 JUNI 2013

WILLEMSTAD — Kredietbeoordelaar Standard and Poor’s (S&P) heeft laten weten dat de rating van de kredietwaardigheid van Curaçao hetzelfde is gebleven (A-) maar dat zij de vooruitzichten voor het land heeft herzien van negatief naar stabiel.

Daarbij is gekeken naar de stappen van die de Curaçaose overheid heeft genomen om de financiële positie te verbeteren, zoals de hervormingen in de gezondheidszorg en ouderdomspensioenen. “De overheid heeft ziektekostenverzekeringspremies en algemene ouderdomspensioenpremies verhoogd, en de pensioenleeftijd verhoogd van 60 naar 65. Daardoor verwachten we dat de tekorten in het algemeen pensioenstelsel in het komende decennium geleidelijk zullen veranderen in overschotten,” aldus de kredietbeoordelaar in een verklaring. S&P zegt te verwachten dat de hervormingen de fiscale positie van de overheid geleidelijk zullen verbeteren en dat de schuldenlast zal verminderen. Dit wordt tevens geholpen door de verhoging van de omzetbelasting voor luxegoederen, de verhogingen in de onroerende zaakbelasting en het verkleinen van het ambtenarenapparaat. De firma verwacht dat er door de maatregelen een economische krimp van 2 procent ontstaat in 2013, maar dat de algemene schuldenlast zal stabiliseren tot ongeveer 30 procent van het BNP. Curaçao wordt niet gerated door Moody’s en Fitch.

Bron: Amigoe

Share this page:
« Back
Back to Top