Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

St. Maarten zoekt oplossing voor financiering onderzoek Transparency International

18 juli 2013

PHILIPSBURG – De regering van Sint Maarten is nog steeds in gesprek met corruptie-waakhond Transparancy International over het uitvoeren van een nationale integriteitsscan. Volgens Natalie Baharav van TI is er nog geen beslissing genomen. Minister president Sarah Wescot-Wiliams, die in maart van dit jaar zelf het eerste contact met TI legde,  zei op woensdag dat de vertraging te maken heeft met de zoektocht naar onafhankelijke fondsen voor het project.

Volgens de minister president kan de regering TI niet rechtstreeks betalen omdat het er dan op zou lijken dat de scan in opdracht van de overheid wordt uitgevoerd. Om dezelfde reden kan het geld ook niet komen van overheidsbedrijven. “De scan gaat over alle sectoren – de overheid, overheidsbedrijven, de private sector, de media, noem maar op,” zei Wescot-Williams.

Zij erkende dat de scan die TI in Curaçao heeft gedaan herkenbare elementen bevat, maar dat een integriteitsscan voor St. Maarten toch nuttig is. “Ik kijk uit naar de resultaten,” aldus Wescot-Williams.

Ze zei dat voor de financiering naar creatieve oplossingen wordt gezocht. “Maar ik ga niet iets onderhands doen door overheidsgeld in een zogenaamd andere entiteit te stoppen. Dat is ook weer niet de bedoeling.”

Bron: NTR Caribisch Netwerk

Share this page:
« Back
Back to Top