Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Sport- en Jeugdzaken investeert in resocialisatie Surinaamse drop-outs

12/08/2013

Paramaribo – Jongeren die niet meer naar school gaan en op het verkeerde pad zijn beland, kun je niet makkelijk uit hun huidige sociale omgeving halen. Wat volgens minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna, wel kan worden gedaan, is hen leren om betere keuzes te maken zodat zij hun leven op een eerlijke manier kunnen opbouwen. In september start het ministerie met een proefproject waarbij drop-outjongeren met een crimineel verleden zes maanden lang geresocialiseerd zullen worden. Jongens tussen zestien en 25 jaar kunnen zich vanaf maandag bij Stichting Rumas registreren.

Thema

‘Hoe fit zijn onze bouwers’ is het thema van het eerste proefproject. Adna merkt op dat het fit zijn niet zozeer te maken heeft met het fysieke, maar met de mentale en sociale gesteldheid. Adna: “De jongeren zullen een groei doormaken, elkaar leren respecteren en opnieuw communiceren. Ook verantwoordelijkheidsbesef wordt hen bijgebracht.” In eerste instantie wordt de jongeren bouwtechnieken bijgebracht. De redenen hiervoor lagen volgens de minister voor de hand. De jongeren zullen werken aan een beheerderswoning van het ministerie op het Will Axwijk Sportcomplex. “Dit moet voor hen een teken zijn dat zij in staat zijn iets op te bouwen.” Voor dit project is er honderdduizend Surinaamse dollars uitgetrokken.

Begeleidingstraject

Het begeleidingspad wordt met behulp van diverse organisaties gerealiseerd. Het voortraject wordt gedaan door Stichting Rumas. Voorzitter Emmy Hart merkt op dat de jongens de hele maand september de civiele training en motivatie zullen volgen. Hierna zal de groep van oktober tot en met december een vak leren, gecoördineerd door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Als stageplek zullen de jongens ingezet worden om het gebouw voor het ministerie op te zetten. Gedurende het hele traject worden er volgens Hart ook social coaches ingezet. Het is nog niet duidelijk of de jongemannen een financiële vergoeding krijgen. Hart zegt hierover nog in gesprek te zijn met diverse ministeries. “Dat kan ze ook motiveren om te komen, want ze zijn al drop-outs”, benadrukt de voorzitter.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top