Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Sociaal Zekerheidsverdrag Suriname-Nederland op agenda Surinaams parlement

28/07/2013

DEN HAAG – Het Sociaal Zekerheidsverdrag tussen Suriname en Nederland komt spoedig op de agenda van de departementale commissie Sociale Zaken en Volkshuisvesting van De Nationale Assemblée. Dit zegt commissievoorzitter Marinus Bee.

Bee reageert hiermee op de brief van de Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN), die donderdag De Nationale Assemblée heeft gevraagd niet mee te werken aan wijziging van het verdrag zoals Nederland dat wil.

Nederland wil met de wijziging het mogelijk maken dat in de toekomst Nederlandse kinderbijslag aan belanghebbende kinderen in Suriname stopgezet wordt. De export van Nederlandse kinderbijslag wordt ook in andere landen stopgezet. Bee: “Als voorzitter van de vaste commissie gaan we altijd Surinamers moeten beschermen. Maar ik zal dit zo snel mogelijk op de agenda plaatsen zolang het naar ons toe is door geleid. We hopen hierbij dat Nederland zijn onderdanen sociaal ondersteunt, want dat is het beleid dat we van hen hebben over genomen.”

Ruim vierhonderd kinderen in Suriname ontvangen een Nederlandse kinderbijslag. Per kind gaat het om een bedrag tussen euro 191 en euro 273 per kwartaal. Eerder heeft ook Roy Ho Ten Soeng aan Suriname gevraagd niet mee te werken aan wijziging van het verdrag. Hij is oud- burgemeester en oud-voorzitter van het Surinaams Inspraak Orgaan.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top