Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Snel weer Raad voor de Volksgezondheid op Curacao

VRIJDAG, 13 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — Het ministerie van Gezondheid werkt samen met de juristen van de overheid aan een nieuwe wet voor de aanstelling van de Raad voor de Volksgezondheid. Maandag zal deze klaar zijn. Dat zei minister van Gezondheid Ben Whiteman (PS) gisteren tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers.

De Raad voor de Volksgezondheid is sinds de nieuwe staatskundige structuur van Curaçao komen te vervallen. De overheid had vanaf 10-10-‘10 een wetswijziging moeten doorvoeren, maar dat is tot op heden niet gebeurd. De minister verwacht dat de wet maandag klaar is zodat deze kan worden geaccordeerd. De wet zal in feite niet zoveel verschillen met de oude. “De filosofie achter de wet is niet veranderd”, aldus Whiteman. Met name de status eiland moet worden veranderd naar land.

De Raad geeft adviezen over de gezondheidszorg. Er zitten vertegenwoordigers in uit de zorg, de verzekering en namens de patiënten. De overheid zou in feite geen ingrijpende veranderingen voor de gezondheidszorg mogen nemen zonder vooraf met het veld te hebben overlegd. Ook kan de Raad bepaalde (hervormings)trajecten trekken. Dat is in het verleden ook gebeurd.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top