Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Samenwerking kinderzorg Curacaos St. Elisabeth Hospitaal en Universitair Medisch Centrum Groningen tegen het licht

ZATERDAG, 21 SEPTEMBER 2013

WILLEMSTAD — Het eerste lustrum van de samenwerking op het gebied van kinderchirurgie tussen het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt op vrijdag 27 september door middel van een conferentie tegen het licht gehouden. De conferentie is bestemd voor chirurgen, kinderartsen, ziekenhuisbestuurders, verzekeraars, huisartsen en geïnteresseerden.

In maart 2008 was Zacharias de Langen, medisch hoofd kinderchirurgie uit het UMCG voor het eerst op uitnodiging van de chirurgen van het Sehos een korte periode op Curaçao om kinderchirurgische expertise te bieden bij een aantal kinderen en tevens om bijscholing te geven op zijn vakgebied. Hieruit is een samenwerking ontstaan waarbij jaarlijks een bezoek aan Curaçao werd gebracht en ingrepen bij zuigelingen en kinderen werden uitgevoerd, die anders voor uitzending in aanmerking zouden komen.

Naar aanleiding van het lustrum van deze samenwerking tussen de chirurgen van het Sehos en de afdeling Chirurgie van het UMCG hebben betrokkenen de wens geuit om deze samenwerking tegen het licht te houden. Daarbij is het onontbeerlijk om de verwachtingen en de resultaten van vijf jaar samenwerking nader te bezien. Wat is een succes geworden en welke verwachtingen zijn niet ingelost? Hoe is de huidige stand van zaken en welke lessen kunnen er getrokken worden voor de toekomst? Kinderchirurgie is ondenkbaar zonder de nauwe samenwerking met kinderartsen. De rol die de kinderarts en de chirurg spelen bij de beoordeling van kinderen met zeldzame aandoeningen die academische expertise vereisen en het bepalen van de noodzaak voor al of niet uitzenden zullen eveneens belicht worden. De mogelijkheden voor opleiding en wetenschap in het kader van de samenwerking zullen ter discussie worden gebracht.

De eendaagse conferentie is op vrijdag 27 september bij het Lions Dive and Beach Resort tussen 11.00 en 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.naskho.org.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top