Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Samenwerking Arbeid en Immigratie Sint Maarten wordt efficiënter


WOENSDAG, 02 NOVEMBER 2011
PHILIPSBURG — Volgens minister van Justitie Roland Duncan wordt momenteel gewerkt wordt aan een systeem om de samenwerking tussen de ministeries van Immigratie en Arbeid efficiënter te maken. De verwerking van gegevens betreffende werk- en verblijfsvergunningen vallen hier onder.
Verblijfsvergunningen worden momenteel afgehandeld door het ministerie van Justitie en werkvergunningen door het ministerie van Arbeid.
Duncan heeft zondagavond aan The Daily Herald verklaard dat de computers bij de twee ministeries gesynchroniseerd worden om de samenwerking mogelijk te maken.
“Elke afdeling moet de eigen controles uitoefenen en de twee afdelingen moeten samenwerken. Het ligt in de bedoeling een ‘One stop shop’ te creëren”, aldus Duncan. “Het is niet de bedoeling dat iemand zes maanden wacht op een verblijfsvergunning en zes maanden op een werkvergunning. Hopelijk kunnen wij spoedig tot de uiteindelijke bekendmaking overgaan. De computerverbinding is aangelegd en men werkt thans aan de opzet.”
Het Brooks Tower Akkoord (BTA) proces is nog onderwerp van gesprek met de minister van Arbeid, Cornelius de Weever. Men bespreekt zijn voorstel om de echte werkgevers van 1610 personen die zich hebben aangemeld met verzonnen werkgevers in de aanvraag van hun BTA-vergunning, de kans te geven zich alsnog aan te melden zodat de aanvragers gelegaliseerd kunnen worden.
Er zijn personen die vermoedelijk ergens werken, maar zij hebben verkeerde informatie ingediend over hun werkgevers.
“Wij werken aan deze situatie. Indien zij een betaalde baan hebben en het eiland afgezet worden, ontstaat een gat. Indien de ware werkgever niet naar voren treedt, zullen mensen alsnog gedeporteerd worden”, aldus Duncan.
Volgens de minister hebben een aantal werkgevers zich al aangemeld. Men wacht echter zo lang mogelijk om zich aan te melden want uiteindelijk wil niemand belasting te betalen.

Share this page:
« Back
Back to Top