Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Ruim 3,5 miljoen voor beveiliging en inrichting gerechtsgebouw op Aruba

DONDERDAG, 20 JUNI 2013

ORANJESTAD — De regering heeft vanochtend handtekeningen gezet onder contracten voor de inrichting en beveiliging van het gerestaureerde en vernieuwde gerechtsgebouw. De inrichting komt voor rekening van Office Systems en de beveiliging wordt uitgevoerd door Croon Caribe voor respectievelijk 2,4 miljoen en 1,3 miljoen florin.

De ondertekening vond plaats in een van de gerestaureerde rechtszalen van het pand in aanwezigheid van onder meer Justitie-minister Arthur Dowers, minister van Financiën Mike de Meza, Volksgezondheid-minister Richard Visser en vertegenwoordigers van investeringsfonds FDA, Monumentenbureau en de respectievelijke bedrijven. Pas wanneer deze projecten afgerond zijn, kan de rechtbank weer open voor het publiek. Vanochtend werd de hoop uitgesproken dat de inrichting en beveiliging snel gereed zijn, zodat het gebouw weer in gebruik kan worden genomen.

Details over de beveiliging wil Justitie-minister Dowers desgevraagd ‘uiteraard niet’ geven. Wel zegt hij dat het pand over alle moderne beveiliging, zoals toegangcontrole en camera’s, zal beschikken. De minister benadrukt echter dat de technologie alleen zo goed is als de mensen erachter. Camera’s hebben alleen nut als de personen die de camerabeelden in de gaten houden goed opletten en getraind zijn.

Het monumentale pand doet sinds augustus 2010 niet meer dienst als gerechtsgebouw. De rechtbank is sindsdien gevestigd in Sabana Blanco, tegenover het gebouw van Dienst Openbare Werken (DOW) en Dienst Infrastructuur en Planning (DIP). Vorig jaar december werd het pand al opgeleverd en kreeg Dowers symbolisch de sleutel uitgereikt van de directeur van het Monumentenbureau, Yvonne Web-Kock. Wanneer het pand eenmaal in gebruik is door het gerecht, heeft deze instantie zelf de verantwoordelijkheid en het budget om te zorgen voor onderhoud. Dat is ook zo afgesproken, zegt minister Dowers. Het gebouw moet met het onderhoud ‘als nieuw’ blijven. Iets wat in het verleden nog wel eens achterwege bleef.

De overheid heeft ook het plan om het plein voor het gerechtsbouw op te knappen. Hiervoor moet echter nog een aanbesteding komen. Dit zal echter een verhuizing en in gebruik name van het pand niet in de weg staan, verzekert Dowers.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top