Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Rijksvertegenwoordiger-BES Stolte ontboden door Nederlandse minister Plasterk

WOENSDAG, 28 AUGUSTUS 2013 1

DEN HAAG — Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte is door minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties gevraagd voor een gesprek over de gespannen situatie op Bonaire. Plasterk schrijft dit naar aanleiding van zorgen in de Tweede Kamer over de bestuurlijke problemen op het eiland.

“Het functioneren van het bestuur van Bonaire staat al enige tijd onder druk als gevolg van minder functionele interacties tussen het bestuurscollege, de gezaghebber, de eilandsraad en ook de Rijksvertegenwoordiger. (…) Mijn secretaris-generaal heeft de Rijksvertegenwoordiger vorige week verzocht om een ambtsbericht ten aanzien van de bestuurlijke ontwikkelingen te Bonaire en ik heb heden de Rijksvertegenwoordiger ontboden om naar Nederland af te reizen voor nader overleg”, aldus Plasterk.

De minister schrijft verder dat hij oud-gouverneur Frits Goedgedrag heeft gevraagd om te bemiddelen en dat dit heeft geleid tot de intentieverklaring waarin de gedeputeerden en de gezaghebber beloven om alles te doen om de situatie te verbeteren en te verstevigen. In het najaar komt de Nederlandse regering met een standpunt over de regeldruk op de eilanden en de samenwerking tussen de verschillende ministeriële afdelingen en de Rijksvertegenwoordiger, aldus Plasterk.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top