Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Prikactie Surinaams Diakonessenhuis: personeel eist oplossing in langlopend conflict

03/10/2013

PARAMARIBO – Er wordt donderdagmorgen voor een paar uur niet gewerkt in het Diakonessenhuis. Het gaat in deze om een prikactie van het algemeen personeel. De werkers eisen een oplossing van het jarenlange conflict tussen de directie en de medisch specialisten.

Het besluit om het werk enkele uren neer te leggen is woensdag genomen door het bestuur van de bond onder leiding van Robby Naarendorp. De vakbond heeft zowel naar de leidinggevenden van de instelling als de regering van Suriname een brief verstuurd.

De ruzie tussen de specialisten en de leiding van het ziekenhuis bereikte een kookpunt in februari dit jaar. Sindsdien worden er minder patiënten opgenomen. Ze eisen de vervanging van de directie en de raad van bestuur. Volgens de directie draait de onenigheid echter om de verdeling van de inkomsten.

De prikactie duurt donderdag van zeven tot tien uur ‘s morgens.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top