Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Premier Sint Maarten boos op Nederlandse minister Plasterk

02-10-2013

CURAÇAO – Premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams is boos over de aanwijzing  aan het eiland. Op voorstel van minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterkmoet gouverneur Eugene Holiday onderzoek doen naar het behoorlijk en integer functioneren van het openbaar bestuur van Sint Maarten.

Wescot-Williams noemde de aanwijzing dinsdag een ‘constitutionele blunder’. Ze vindt dat Nederland een manier zoekt om zich te bemoeien met de interne aangelegenheden van het eiland. Volgens de premier is Nederland ‘neokolonistisch bezig’.

Politieke pion
“De inwoners van Sint Maarten, Curaçao en Aruba hebben hun autonomie niet aan de Nederlandse overheid gegeven, zodat de Bosman- en Wilders-figuren kunnen klagen over premier Rutte die zijn werk niet doet, en daarmee Sint Maarten gebruiken als politieke pion”, aldus Wescot-Williams.

Transparency International
Ze zegt verder dat het eiland al een aantal stappen heeft genomen om de integriteitskwesties aan te pakken. Zo is de onderzoekers van Transparency International gevraagd onderzoek te doen naar corruptie op Sint Maarten. Wescot-Williams vindt dat de positie van gouverneur Holiday door het ‘onrechtmatig handelen’ van Plasterk ‘zeer lastig wordt’.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top