Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Polikliniek Washabo officieel in gebruik genomen in Suriname

25/07/2013

PARAMARIBO – De dorpen Washabo en Section hebben vanaf donderdag een moderne poli. Ook de enige gezondheidsassistent (gza) van de Medische Zending (MZ) in het gebied heeft een eigen driekamerwoning. Eerder vandaag is de Washabo polikliniek geopend.

De gemeenschap heeft ongeveer tien jaren gewacht op de nieuwe polikliniek. Kapitein Ricardo Mackintosch is ervan overtuigd dat de gezondheidszorg van de ongeveer zeshonderd mensen die in het dorp wonen, weer zal verbeteren.

Directeur Edward van Eer van de MZ spoorde de mensen aan niet alleen naar de poli te komen als zij zich niet goed voelen, maar ook om even met de zuster te praten als zij advies nodig hebben en om hun bloeddruk of suiker moeten controleren. De MZ heeft nu ook een nieuw beleid waarbij de gza’s naar de mensen toe moeten gaan om met hen te praten hoe een gezonde leefstijl erop na te houden.

Grote belangstelling bij de opening van de polikliniek in Washabo.

Grote belangstelling bij de opening van de polikliniek in WashaboFoto: Irvin Ngariman

De Cubaanse arts die voor de MZ werkt en gestationeerd is in Apoera bezoekt de dorpen enkele keren in de maand. Daarnaast heeft hij optimaal telefonisch contact met de gza. De MZ heeft ondersteuning gehad van Staatsolie en Skanfonds om de bouw te financieren. Totaal heeft het 118.088 euro gekost.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top