Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Personeelstekort bij Technische Opsporingsdienst op Curacao

VRIJDAG, 30 AUGUSTUS 2013

WILLEMSTAD — De Technische Opsporingsdienst (TOD) van de politie kampt al een tijd met personeelstekort. Bij de dienst werken minder dan tien agenten. Dit zorgt voor veel problemen. De werkzaamheden zijn namelijk te veel voor deze medewerkers.

De vakbond Abvo vergaderde afgelopen woensdag met de leiding van het Korps Politie Curaçao (KPC) over een mogelijke oplossing. Asmara Thodé van Abvo overlegde met waarnemend korpschef Rudsel Martina en een commissaris van de politie, belast met TOD.

Thodé legt desgevraagd uit dat de korpsleiding drie trajecten wil belopen om tot een oplossing te kunnen komen.

Momenteel zijn er minder dan tien agenten in dienst van de TOD, waarvan twee binnendienst-medewerkers. Bovendien is een van de binnendienst-medewerkers ziek en de ander is alleen belast met ballistiek.

Volgende week zal de TOD met vier personen versterkt worden. Het betreft vier agenten van het Korps Politie Curaçao, die na een ‘refreshment-cursus’ van enkele weken bij de dienst ingezet kunnen worden.

Daarnaast is het de bedoeling om half september een analyse te starten naar de werkdruk bij TOD. Uit die analyse moet blijken hoeveel medewerkers in dienst zijn bij TOD en hoeveel nog nodig zijn voor een optimale uitvoering van de werkzaamheden. Dit is dan het tweede traject.

Tevens wil de korpsleiding ondersteuning vragen van Nederland, voor de duur van twee jaar. Ondersteuning van Nederland is nodig omdat de dienst naast mankracht ook geschikter materiaal nodig heeft. Daarnaast zouden de Nederlandse agenten ook kunnen meehelpen met het aanpassen van de structuur van de dienst. Zo zouden onder andere de opsporingsmethoden verbeterd kunnen worden. “Ook kunnen de lokale agenten opgeleid worden.” Thodé benadrukte tijdens de vergadering dat zij echter geen hoofd van dienst willen uit Nederland.

Maar voordat het derde traject start, zullen de partijen weer op 30 september om de tafel zitten om het analyserapport te bespreken.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top