Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Organisatie van Amerikaanse Staten traint Surinaamse politiefunctionarissen in vuurwapenmarkering

07/08/2013

PARAMARIBO – De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) traint politieambtenaren gedurende twee dagen in het markeren van vuurwapens met behulp van een markeringsmachine. Daarnaast zullen de deelnemers leren hoe de data van de wapens te configureren en op te slaan. Ook de technische procedure gerelateerd aan het bewaren van de verzamelde data zal hen worden bijgebracht. Zowel legaal geïmporteerde als illegale vuurwapens zullen gemarkeerd worden. Met dit initiatief continueert de OAS de ondersteuning van de lidstaten bij het voorkomen en tegengaan van illegale wapenhandel binnen het kader van de ‘Inter-American Convention against the Illicit Trafficking in Firearms, Ammunition, Explosives and Other Related Materials (CIFTA)’.

Het project heeft als doel het versterken van de nationale capaciteit van de 31 landen in de regio als het gaat om het markeren en verzamelen van data betreffende vuurwapens. Tot nu toe heeft de OAS al 25 landen voorzien van de machine en ook trainingen verzorgd over het gebruik van deze machine. Het resultaat hiervan is dat tot nu toe ruim 250.000 vuurwapens zijn gemarkeerd en bijkans tweehonderd personen zijn getraind. Dit project wordt gefinancierd door de Verenigde Staten van Amerika, maar wordt geïmplementeerd door de “OAS Department of Public Security”. Eerder dit jaar hebben OAS-secretaris-generaal Albert Ramdien en de toen plaatsvervangende korpschef, commissaris Agnes Daniel, de overdrachtsdocumenten van deze machine ondertekend waarbij het apparaat compleet met laptop is overgedragen aan het Korps Politie Suriname.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top