Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Opfriscursus kwaliteit in de zorg op Aruba

WOENSDAG 5 juni 2013

ORANJESTAD – De kwaliteit van de zorg wordt bepaald op drie niveaus, namelijk dat van het bestuur, dat van de zorginstellingen en dat van de zorgverleners. Op alle drie de niveaus moeten de zaken dus optimaal zijn, wil je goede zorg kunnen aanbieden. Dat was het uitgangspunt van een cursus die gegeven werd in het Horacio Oduber Hospitaal door Joep Hubben van de Holland Consulting Group.

Hubben begon met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen, inzichten, wetten en regels op het gebied van de gezondheidszorg. Samen met de directie van het ziekenhuis werden die met de huidige regels en procedures vergeleken. In een langdurige discussie werden de mogelijkheden voor aanpassingen in het Horacio Oduber Hospitaal met de vooren nadelen besproken. Bijzondere aandacht ging uit naar de toelatingsregeling en de klachtenprocedure. Hubben had ook een sessie met de medische staf, waarbij het vooral ging over het vormen van vakgroepen.

Bron:  Antilliaans Dagblad

Share this page:
« Back
Back to Top