Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuwe scanapparatuur verhoogt veiligheid Surinaamse luchthaven

06/08/2013 –

Paramaribo – Reizigers zijn gewaarschuwd. Sinds enkele weken is met het inzetten van moderne scanapparatuur de controle op de Johan Adolf Pengel luchthaven bij vertrekkende passagiers verscherpt.

Naast moderne en efficiëntere scanapparatuur zijn ook andere voorzieningen getroffen om de veiligheid van passagiers, medewerkers en bezoekers van de luchthaven op te voeren.

Was het vroeger zo dat een niet oplettende medewerker verboden spul dat op de scanmonitor te zien was, had gemist door even weg te kijken, dat kan nu niet meer. Zodra de scanner een voorwerp registreert dat verboden is, wordt de transportband stilgelegd met de desbetreffende bagage levensgroot in beeld. Per ongeluk verboden spul toelaten kan dus niet meer. Indien dat toch gebeurt, hangt de persoon onder wiens diensttijd verboden goederen toch zijn doorgelaten, omdat elke medewerker apart inlogt. Zo kan dus makkelijk worden achterhaald wie de scanner bediende toen zaken verkeerd zijn gegaan.

Transportminister Falisie Pinas kreeg gisteren een rondleiding op de airport en was duidelijk onder de indruk van de veranderingen en verbeteringen. Voor de rondleiding hield airport manager Steven Vrieze een presentatie over de stand van zaken met betrekking tot de verbouwingswerkzaamheden op de luchthaven. De aankomsthal wordt vergroot en de CIP-room bij de aankomsthal is gemoderniseerd. Ook is nu een centrale ingang voor luchthavenpersoneel aangelegd. Verder zijn betere voorzieningen getroffen voor andere instanties die werkzaamheden op de airport verrichten, meldt de voorlichtingsdienst van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme.

Ter optimalisering van de security is de vertrekhal voorzien van moderne scanapparatuur. Minister Pinas zegt “zeer onder de indruk” te zijn van deze ontwikkelingen. Vooral die op het gebied van de verhoogde veiligheid. “Hiermee wordt nog meer voldaan aan de internationale regels van de Internationale Burger Luchtvaart Organisatie en dat komt onze luchtvaartsector ten goede”, zei de bewindsman. Hij zegde directie en Raad van Commissarissen van NV Luchthavenbeheer alle steun toe bij de uitvoering van de moderniseringsplannen.-.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top