Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuwe Curacaose Inspecteur Gezondheidszorg nog niet naar buiten getreden

02-08-2013

CURAÇAO – Inspecteur Gezondheidszorg Michael Mourillon is intussen 2 maanden aan het werk, maar is nog op geen enkele manier naar buiten getreden. Dat meldt Radio Hoyer 2. Onduidelijk is dus waar de afgelopen maanden aan gewerkt is en welke misstanden zijn aangepakt.

Mourillon is de opvolger van Jan Huurman, die alom werd geprezen voor zijn openheid. Mourillon maakte bij zijn aantreden onmiddellijk duidelijk dat hij een andere manier van werken heeft dan Huurman. Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu benadrukte dat vanmiddag nog eens tijdens de persconferentie van de Ministerraad in antwoord op een vraag van collega Rick Hart.

Fraudezaak
Whiteman werd verder gevraagd hoe het staat met de medisch specialisten die gefraudeerd zouden hebben. Ook die zaak werd door Jan Huurman aan de kaak gesteld. Hij stuitte begin februari op een zaak waarbij een medisch specialist geneeskundige handelingen had uitgevoerd die op het terrein van een ander specialisme liggen. Toen bleek ook dat de patiënt deze behandeling contant heeft moeten betalen, terwijl de specialist bij de zorgverzekeraar een niet uitgevoerde behandeling heeft gedeclareerd.

Vervolging
Volgens Whiteman loopt dat onderzoek nog. Of de zaak bij het medisch tuchtcollege aanhangig is gemaakt, kon Whiteman niet bevestigen. Voor vervolging van medisch specialisten verwees Whiteman naar het Openbaar Ministerie. Collega Rick Hart vroeg Whiteman naar de resultaten van twee maanden Michael Mourillon als inspecteur Gezondheidszorg, maar Whiteman wilde weinig kwijt.

Bron: Versgeperst, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top