Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuw gebouw Nationale Bloedbank in gebruik genomen in Suriname

04/07/2013

PARAMARIBO – De Nationale Bloedbank heeft zijn nieuwe gebouw donderdagmiddag officieel in gebruik genomen. Het staat aan de Rode Kruislaan op hetzelfde terrein van het oude gebouw van de bloedbank.

De nieuwbouw heeft grotere werkruimten en een zeer modern laboratorium. Het personeel werkt onder betere omstandigheden en de bloeddonoren kunnen nu ook beter worden ontvangen. Marja Naarendorp, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis en tevens plaatsvervangend directeur van de Nationale Bloedbank, zegt trots te zijn op de realisatie van de nieuwe faciliteit.

De medisch directeur van de Nationale Bloedbank, Maria Tjon A Loi (l), geeft enkele gasten onder wie Staatsolie-directeur Marc Waaldijk (tweede van rechts), een rondleiding in het nieuwe gebouw van de instelling.

De medisch directeur van de Nationale Bloedbank, Maria Tjon A Loi (l), geeft enkele gasten onder wie Staatsolie-directeur Marc Waaldijk (tweede van rechts), een rondleiding in het nieuwe gebouw van de instelling. Foto: Agatha Castillo 

NV Staatsolie heeft ongeveer twee miljoen Amerikaanse dollar bijgedragen in de totale bouwkosten van het nieuwe gebouw. De bijdrage van Staatsolie was een schenking gedaan ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het bedrijf in 2010.

Staatsolie-directeur Marc Waaldijk was ook aanwezig op de openingsceremonie. Hij zei dat het bedrijf ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum iets groots wilde doen dat de gehele gemeenschap ten goede zou komen. Uiteindelijk is gekozen voor hulp aan de Nationale Bloedbank omdat Staatsolie daardoor investeert in een goede gezondheid van de gemeenschap.

De Nationale Bloedbank wil zijn dienstverlening optimaliseren en heeft met het oog daarop ook al het traject voor certificering ingesteld, aldus Naarendorp.

Bron: de Ware Tijd, Suriname

Share this page:
« Back
Back to Top