Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nieuw belastingkantoor op Aruba geopend

MAANDAG, 05 AUGUSTUS 2013

ORANJESTAD — De vrouw van wijlen Armand Wilco ‘Manchi’ Engelbrecht spreekt in haar toespraak over een grote eer. Zij heeft het over de onthulling van Edificio A.W. (Manchi) Engelbrecht, ofwel de nieuwe naam van het belastinghoofdkantoor, wat deze ochtend plaatsvond.

Hij was de eerste minister van Financiën van het Land Aruba. Engelbrecht bestuurde het land financieel tussen 1986 en 1988 als minister onder het kabinet van Henny Eman. Deze ochtend eerde het huidige Mike Eman-kabinet hem met het geven van zijn naam aan het gebouw in Camacuri 2 waar de douane, belastingdienst en Directie Financiën zetelen.

Emotioneel

Tot dusver werd dit gebouw Belfin (afkorting belastingdienst en Financiën) genoemd, maar vanaf nu kan er gesproken worden over het Manchi-gebouw. Of het lag aan de broeierige warmte deze ochtend of omdat het maandag is, zoals een medewerker van de overheid zich liet ontvallen, de ceremonie kwam maar langzaam op gang. Een half uur later dan gepland zaten dan toch de stoelen onder de schaduwtenten vol en na een pastechi en verfrissend drankje of wakkere kop koffie startte dan de plechtigheid. Onder luisterend oor van de aanwezigen, waaronder Juan David Yrausquin, Padu Lampe, Nicole Hoevertsz en Infrastructuur-minister Benny Sevinger (AVP) werden verschillende toespraken gehouden.

De weduwe van Engelbrecht, zijn tweede vrouw Helena, eert haar wijlen man met een uiteenzetting waarbij zij begint met de uitleg dat zij heel emotioneel eronder is. Engelbrechts loopbaan, karakter – bescheiden en direc t-, ziekte en omgeving passeren de revue in een speech waarvan zij zelf al grappend zegt: “Het is langer dan de gegeven tien minuten.” Na de emoties van Helena krijgt ook premier Eman het even kwaad achter de microfoon wanneer hij de man die hem na aan het hart lag en, zoals hij zegt, die Aruba financieel door een moeilijke tijd heeft geloodst, in het zonnetje zet. En dat wordt geïllustreerd door het wegtrekken van het doek over het naambord door Engelbrechts dochter uit het eerste huwelijk en door zijn tweede vrouw dat vanaf nu pronkt voor de ingang van het belastingkantoor.

Bron: Amigoe, Aruba

Share this page:
« Back
Back to Top