Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse voortgangscommissie positief over gevangenis op Curacao

DONDERDAG, 25 JULI 2013

WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro vergaderde afgelopen dinsdag met de voortgangscommissie die onlangs uit Nederland is gekomen, over het Plan van Aanpak voor het Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK). De commissie is tevreden met alles wat er binnen drie maanden tijd is bereikt in de gevangenis. Dit zei de minister vandaag tegenover de radiozender MAS.

Zo zijn de werkplaatsen bijna klaar. “De materialen zijn al onderweg en worden eind van deze maand geleverd. Ook zijn diverse cellen gerepareerd”, zegt de minister.

Volgens Navarro is er nu extra aandacht voor het rioleringssysteem van de gevangenis, waarover de gedetineerden ‘terecht hebben geklaagd’.

Raadsman Evertt Wilsoe heeft onlangs namens 145 gedetineerden een brief naar de minister gestuurd, over de onmenselijke situatie in SDKK. In de brief klaagden ze onder andere over het feit dat het raadplegen van een tandarts en een diëtiste onmogelijk is. Daarnaast functioneren de detentiecellen niet en beschikken sommige niet eens over een deugdelijk toilet. Eveneens beschikken vele cellen, met name in de afdelingen 7A, 7B, 8A en 8B niet over stromend water. Bovendien is er geen dagprogramma beschikbaar, zoals bijvoorbeeld studie-, werk- en sportmogelijkheden voor de gedetineerden. Sportmogelijkheden zijn niet altijd beschikbaar vanwege personeelstekort.

Ze stelden een ultimatum van dertig dagen om de situatie te verbeteren, anders zal Wilsoe naar de rechter stappen. Het ultimatum is vorige week verlopen, maar intussen wordt er al iets gedaan om de situatie te verbeteren

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top