Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse premier Rutte bezoekt politiebureau en gevangenis St. Maarten

MAANDAG, 22 JULI 2013

PHILIPSBURG — De Nederlandse minister-president Mark Rutte heeft op de laatste dag van zijn bezoek aan de Caribische eilanden op St. Maarten de woonwijk Belvedere bezocht, waarna hij een kijkje heeft genomen bij het politiebureau en de gevangenis.

Rutte begon de dag met een bezoek aan het politiebureau in Philipsburg. Daar heeft hij gesproken met hoofdcommissaris Peter de Witte, waarnemend hoofdcommissaris Carl John en officieren van justitie Hans Mos en Karola van Nie. Het Openbaar Ministerie heeft een presentatie gegeven over onder andere het Wetboek van Strafrecht en problemen met de jeugd op St. Maarten.

Op de laatste dag van zijn bezoek aan de Caribische eilanden bezoekt premier Mark Rutte onder andere het politiebureau in Philipsburg.

Vervolgens heeft Rutte een tour gekregen door de wijken Middle Region, Dutch Quarter, Union Farm en Belvedere. Daarnaast bezocht Rutte de gevangenis Point Blanche waar hij werd ontvangen door directeur Edward Rohan. Rutte en zijn delegatie zouden zeer onder de indruk van de presentatie en de tour zijn geweest.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top