Select region: 

As of June 2017 all Government News has been added to the Government News Archive. We look forward to providing you with more services through our Government Publications. Stay tuned for more insights on our new website releasing soon.

Nederlandse minister Plasterk tempert verwachtingen BES-ambtenaren

VRIJDAG, 04 OKTOBER 2013

KRALENDIJK — De ambtenaren die vallen onder de Rijksdienst Caribisch Nederland moeten niet te veel verwachtingen koesteren over de arbeidsvoorwaarden die worden onderhandeld met de RCN. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ronald Plasterk, heeft daarvoor gewaarschuwd aan het eind van zijn eendaags bezoek aan Bonaire.

Volgens de bewindsman wordt in het Europese deel van Nederland pittig gediscussieerd over de arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren en de nullijn. “Wij gaan de komende jaren 6 miljoen euro extra bezuinigen. Dat heeft geen betrekking op wat in de BES wordt uitgegeven. Maar er is niet veel ruimte voor verbeteringen op dit gebied”, aldus Plasterk.

Plasterk benadrukte dat de budgettaire ruimte zeer krap is. Ook in de Nederlandse politiek is er niet veel begrip voor budgetverhoging.

De onderhandelingen met RCN over de nieuwe arbeidsvoorwaarden zijn vorige week opnieuw afgebroken, omdat de ambtenaren zich niet kunnen vinden in de voorstellen van RCN.

Bron: Amigoe, Curacao

Share this page:
« Back
Back to Top